Visma EssCom tecknar hyresavtal om ca 2 000 kvm med Ursvik Entré

2021-01-18

Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, startar året med ytterligare ett nytt samarbete. Hyresavtal för ca 2 000 kvm har nu tecknats med Visma EssCom, ett bolag inom Visma koncernen med ca 150 medarbetare. Visma EssCom är verksamt inom avancerad drift, service och logistik för IT lösningar. Inflyttning sker hösten 2021 och avtalet löper i 7 år.

Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma arbetsplatser med bred närservice i huset. I november 2020 tecknades hyresavtal med Sida avseende totalt 11 500 kvm vilket gör att ca 60% av ytorna i Ursvik Entré sedan tidigare är uthyrda till långsiktiga och samhällsviktiga kunder och servicefunktioner.

Nästa fas i utvecklingen är inledd och ett väletablerat och växande teknikföretag som Visma EssCom är ett starkt bidrag till företagssegmentet i Ursvik Entré.

”Vi är mycket glada att etablera vårt nya kontor för Visma EssCom i Ursvik Entré. Fastighetens strategiska läge, funktionella lokaler och goda kommunikationer passar vår framtida verksamhet mycket väl” säger Fabian Mogren VD på Visma EssCom.

”Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Visma. De verkar i en växande bransch och står för ett nytt och intressant inslag i Ursvik Entré. Etableringen är helt i linje med Ursvik Entré’s mål att vara en dynamisk plats där fler människor, företag och organisationer kan utvecklas och växa” säger Caroline Bertlin, VD Nordisk Renting.

Om Ursvik Entré
Ursvik Entré invigdes 1992, då för SEB:s verksamhet och känt som Bankhus 90, och består av totalt ca 60 000 kvm. Ursvik Entré ligger i Rissne, Sundbyberg som är Sveriges just nu starkast växande stad. Intill Ursvik Entré finns den växande stadsdelen Stora Ursvik som omfattar planering av fler än 5 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser samt kraftigt utbyggd infrastruktur med bland annat Tvärbanan som komplement till tunnelbana i Rissne och bussar. Med sin närhet till kommunikationer samt byggnadens flexibilitet, storlek och välkända profil är Ursvik Entré en spännande plats med service samt liv och rörelse. Detta i form av Kalaset konferens och event och matcafét Chotto. Till detta kommer träningsmöjligheterna i Sats nya gym på ca 2 000 kvm samt Stayaround co-working. Bland befintliga hyresgäster finns också Storstockholms Lokaltrafik AB (SL), Ambulanssjukvården i Storstockholm AB samt SEB. Nyligen kommunicerades att Sida kommer att etablera sitt nya huvudkontor i Ursvik Entré under 2022. Efter att hyresavtalet med Visma EssCom har undertecknats finns det lediga ytor om ca 18 000 kvm i Ursvik Entré.

Ytterligare information:
Nordisk Renting: Caroline Bertlin, VD Nordisk Renting AB, e-post: caroline.bertlin@natwest.com

För mer information kring Ursvik Entré:
http://www.ursvikentre.se/

Vill du hyra lokaler i Ursvik Entré:
Johan Zachrisson, Cushman & Wakefield, tel. +46 76 720 34 19, e-post johan.zachrisson@cushwake.com

Ursvik Entré, Rissneleden 110, Sundbyberg. Fotograf Per Erik Adamsson