Utökat samarbete mellan Nordisk Renting och Din Bil

2018-06-05

Nordisk Renting och Din Bil har ingått ett 15-årigt hyresavtal avseende en ny Audi-anläggning i Akalla

Din Bil, en del av Volkswagen gruppen, är Sveriges största återförsäljare av Volkswagen, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Samarbetet mellan Nordisk Renting och Din Bil inleddes redan 2004 då Nordisk Renting förvärvade sju anläggningar och tecknade långsiktiga hyresavtal med Din Bil. Samtidigt finansierades en modernisering av anläggningarna.

Tillträde sker omedelbart och Nordisk Renting finansierar därmed projektet under byggtiden fram till färdigställandet första kvartalet 2019. Affären inkluderar en option för Din Bil att förvärva fastigheten till ett förutbestämt pris under hyrestiden.

Den nya byggnaden kommer ha en uthyrbar area om 6 500 kvadratmeter och är en modern anläggning utformad enligt Audis design. Den är belägen i Akalla ca 14 km norr om Stockholm, i ett område som är ett etablerat bilförsäljningskluster. Platsen har ett för Din Bil strategiskt läge med närhet till E4, den kommande förbifarten samt utmärkta allmänna kommunikationer.

“Nordisk Renting och Din Bil har ett aktivt och gott samarbete sedan länge. För oss innebär det att vi frigör kapital samtidigt som vi bibehåller full kontroll över strategiska fastigheter. Det är a och o för vår verksamhet”, säger Jens Wetterfors, VD på Din Bil.

”Vi är glada över att vi fått möjligheten att utöka samarbetet med Din Bil och Volkswagen. Långvariga kundrelationer där vi kan erbjuda nya och anpassade lösningar över tid är helt i linje med vår kärnverksamhet”, säger Caroline Bertlin, VD på Nordisk Renting.

Ytterligare information:
Lennart Ingefeldt, tel. +46 (0)730 322 417, e-post: lennart.ingefeldt@rbs.com
Jennifer Ryan, tel. +46 (0)8 5061 9824, e-post: jennifer.ryan@rbs.com