Nordisk Renting växer i Norge

2021-10-12

Nordisk Renting förvärvar en portfölj bestående av åtta verkstäder för ca 600 miljoner norska kronor av Ragde Eiendom AS

– Vi är mycket glada över förvärvet och möjligheten att inleda ett nytt samarbete. Fastigheterna och verksamheten som bedrivs här stödjer viktig transportinfrastruktur på lång sikt, vilket lämpar sig väl för vår affärsmodell. Affären är i linje med vår tillväxtstrategi i Norge och vi ser fram emot att växa vår verksamhet ytterligare, säger Caroline Bertlin, VD för Nordisk Renting.

Strategisk placering
Portföljen hyrs i sin helhet av Team Verksted, med långa hyresavtal.

De åtta fastigheterna ligger strategiskt placerade för Team Verksteds verksamhet. Verkstäderna har generellt stora tomter och ligger nära de viktigaste trafiklederna i områden som domineras av logistikaktörer och leverantörer till bilindustrin. Fastigheterna är belägna i bland annat Trondheim, Bergen, Oslo och Kristiansand.

Ökad närvaro i Norge
Nordisk Renting grundades 1986 och erbjuder långsiktiga hyreslösningar med återköpsrätt inom fastighet och infrastruktur till företag samt kommunala och statliga parter i Norden. Bolaget har varit verksamt i Norge sedan 90-talet och ökar nu sin närvaro och fokus ytterligare i Norge, i linje med bolagets tillväxtstrategi.

Pangea Project Finance och Wiersholm agerade rådgivare i affären.

För ytterligare information
Caroline Bertlin, VD, Nordisk Renting, +46 76 852 3282, caroline.bertlin@natwest.com
Jakob Persson, Head of Origination, +46 72 211 3531, jakob.persson@natwest.com