Nordisk Renting utökar samarbetet med Brødrene Dahl i Norge

2015-12-22

Nordisk Renting AB har utökat samarbetet med norska Brødrene Dahl genom utveckling av en befintlig affär i Ski samt ett nyförvärv i Larvik. I båda fallen har 18-åriga hyreskontrakt tecknats med Brødrene Dahl, som ägs av franska Saint-Gobain.

För fastigheten i Ski har en genomgripande om- och tillbyggnation skett på fastigheten, som utgör en modern logistikanläggning. Den totala investeringen uppgår till ca NOK 500m och Brødrene Dahls hyresavtal löper fram till 2033.

Nordisk Renting har också nyligen förvärvat en fastighet i Larvik från Hartvig Larsen Holding AS med Brødrene Dahl som hyresgäst. Fastigheten har en uthyrbar yta på 3.000 kvadratmeter kontor, utställning och lager. I samband med förvärvet tecknades även här ett 18-årigt hyresavtal.

– Vi är mycket glada över att utöka samarbetet med Brødrene Dahl, säger Lennart Ingefeldt, Senior Client Manager på Nordisk Renting. Båda dessa affärer är helt i linje med vår affärsidé att investera i och utveckla strategiskt viktiga fastigheter för våra kunder.

Advokatfirman Thommessen har varit rådgivare till Nordisk Renting.