Nordisk Renting ingår avtal med Universitets- och högskolerådet i Visby

2018-10-02

Det undertecknade hyresavtalet innefattar även finansiering av anpassningar för att skapa nya moderna kontorsutrymmen för Universitets- och högskolerådets anställda på Gotland

Universitets- och högskolerådet, UHR, är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. UHR har kontor i Stockholm och Visby och drygt 300 medarbetare.

Hyresavtalet mellan Nordisk Renting och UHR omfattar en yta på drygt 600 kvadratmeter i Fastigheten Tygverkstaden 1. Fastigheten som ägs av Nordisk Renting har en total yta på ca 9 500 kvadratmeter och ligger ungefär 1,5 kilometer öster om centrala Visby. Befintliga hyresgäster i fastigheten är Polismyndigheten och Riksantikvarieämbetet.

Lokalerna kommer att anpassas till moderna kontorsutrymmen som motsvarar UHRs behov. Renoveringsarbetet kommer att finansieras av Nordisk Renting. Nordisk Renting har samarbetat med Savills uthyrningsteam vad gäller uthyrningen.

”Samarbetet med Nordisk Renting har gått alldeles utmärkt, inte minst eftersom de har god lokalkännedom”, säger Karin Röding, generaldirektör vid UHR. ”Vi ser fram emot att få flytta in i nya lokaler som möter våra behov”.

”Vi är glada över att inleda samarbete med Universitets- och högskolerådet och bidra till att skapa förbättrade förutsättningar för dem att vidareutveckla sin verksamhet”, säger Caroline Bertlin, VD för Nordisk Renting.

Ytterligare information:

Olli Hakala, tel. +46 8 506 198 39, e-post: olli.hakala@natwest.com

Jennifer Ryan, tel. +46 8 5061 9824, e-post: jennifer.ryan@natwest.com