Hotelldrömmar som blivit sjönära verklighet

– Fastigheter är bara ett redskap för det vi vill göra, sa Elite Hotels ägare Bicky Chakraborty i samband med att det stora ombyggnadsprojektet i Saltsjöqvarn inleddes och hans företag ingick ett samarbete med Nordisk Renting 2007.

Nordisk Renting har en lång relation med Elite Hotels, som i många år hört till de expansiva och innovativa i sin bransch.

Förvärv och ombyggnader är något av ett signum för Elite, som driver ett trettiotal kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Varje hotell har sin unika historia och speciella karaktär. De flesta ligger i varsamt restaurerade byggnader där klassisk stil förenas med moderna trender.

Genom att samarbeta med Nordisk Renting har Elite Hotels kunnat förverkliga sina visioner avseende Saltsjöqvarn och begränsa det bundna kapitalet, samtidigt som företaget behållit kontrollen över hotellets lokaler.

– Det är dyrt att bevara kulturvärden, konstaterade Bicky Chakraborty på plats bland byggnadsställningarna vid Saltsjöqvarn.

Köpoptionen i rentinglösningen ger möjlighet att köpa tillbaka fastigheten, vilket Elite Hotels gjort i tidigare affärer.

Hotellkedjans koncept lämpar sig väl för Saltsjöqvarn. Den stora tegelbyggnaden med tinnar och torn ligger precis vid kajkanten och var den mest profilerade byggnaden i det gamla industriområdet, där det maldes säd redan på 1500-talet.

Hela området har under ledning av byggföretaget NCC stöpts om på senare år. Vid sidan av hotellet finns där hundratals nya bostäder i sjönära läge.