Kesko

Flexibelt för Keskos dynamiska detaljhandel

Privat

Fastigheterna spelar en viktig strategisk roll för detaljhandelsföretaget Kesko. Genom samarbetet med Nordisk Renting behåller Kesko kontrollen över butiksytorna.

Sedan länge samverkar detaljhandelsjätten Kesko med Nordisk Renting när det gäller strategiska fastigheter. På nio platser i Finland äger nu Nordisk Renting fastigheter som Kesko bedriver sin verksamhet i och utvecklingen av beståndet pågår ständigt. Konsumenternas köpvanor styr.

– Ett exempel är vårt samarbete i Karleby, Nordisk Renting hjälper oss att ta vara på strategiskt viktiga möjligheter på en växande marknad, säger Juhani Rontu, fastighetschef på Kesko Food.

Genom investeringen har en butiksfastighet i centrala Karleby renoverats och disponerats om för Keskos räkning. En så kallad hypermarknad byggdes om.

– Vi etablerade en ny hypermarknad utanför centrum, med bättre parkeringsmöjligheter. Den gamla gjordes om till en stor supermarket samt butiksutrymme för andra Kesko-aktörer som passar bättre i en centrumomgivning. Totalt sett stärker vi närvaron på orten, säger Juhani Rontu.

Nordisk Renting hjälper oss att ta vara på strategiskt viktiga möjligheter på en växande marknad

Juhani Rontu, fastighetschef Kesko Food

Nordisk Renting bidrar till att kunden kan anpassa sina lokaler till marknadsförutsättningarna för deras egen kärnverksamhet. Ett flertal tilläggsinvesteringar och projekt har genomförts av de båda företagen tillsammans.

Kesko arbetar med bland annat dagligvaror, byggvaror, sportartiklar, heminredning, lantbruksprodukter och bilar. Företaget har ungefär 2 000 butiker i åtta länder.

Butikerna får ofta en central roll där Kesko etablerar sig och har därför stor strategisk betydelse inte bara för företaget, utan också för samhället runtomkring.