DIn bil

Din Bil bygger om för sina varumärken

Privat

Även om det är fart på bilförsäljningen måste företag inom bilhandeln satsa för framtiden på sina varumärken. Din Bil bygger om fastigheterna när det är dags för nya koncept.

Varje dag kommer många nöjda nybilsägare och hämtar ut sin bil från någon av Din Bils alla försäljningsställen. Din Bil säljer märken som Volkswagen, Skoda, Audi, Seat och Porsche.

Gentemot kunderna är det bilmärkena som lyfts fram, inte företagsnamnet. En viktig del av profileringen är lokalerna, med bilhall och verkstad, och marknadsföringskonceptet utvecklas hela tiden

– 2014 införde vi ett nytt koncept för våra showroom som kallas modulärkoncept och knyter an till Volkswagens flexibla produktionstekniska plattform, säger Stefan Johanson, CFO för Din Bil Sverige AB.

Ombyggnaden skedde samtidigt på alla anläggningar – en storsatsning.

Processen underlättas av att denna fastighet och sex andra ägs av Nordisk Renting. Vi har en lång relation och en löpande dialog

Stefan Johanson CFO för Din Bil Sverige AB

I början av 2000-talet stod företaget inför stora förändringar och behövde investera tungt.

– Att Nordisk Renting gick in som ägare i både befintliga och nybyggda anläggningar gjorde att vi frigjorde kapital. Samtidigt behåller vi den strategiska kontrollen över fastigheterna, vilket är väldigt viktigt. Fastigheterna spelar en central roll för oss. Vi kan inte bara flytta, säger Stefan Johanson.